Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ubistvo bebe u hrvatskoj

Zatekli užasan prizor: Policija se oglasila o zločinu kojeg je počinio državljanin BiH

Zagreb: Kuća u kojoj je muškarac napao ženu i ubio dijete
05.01.2023., Zagreb - Muskarac koji je u Kozarim putevima napao zenu te usmrtio dijete dao se u bijeg te je poginuo u naletu automobila na obilaznici. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Kako navode iz policije prvu dojavu, koja je upućivala na porodično nasilje, dobila je jučer u 20.26 časova i u narednih 12 minuta dobila je još nekoliko poziva

Policija u Zagrebu se oglasila o zločinu u glavnom gradu Hrvatske koji potresao region, a u kojem je bh. državljanin Goran Knežević (43) sinoć sjekirom napao bivšu ženu i ubio jednoipogodišnju djevojčicu.

Kako navode iz policije prvu dojavu, koja je upućivala na porodično nasilje, dobila je jučer u 20.26 časova i u narednih 12 minuta dobila je još nekoliko poziva.

Prvi je poziv uputila žena žrtva (42) koja je prijavila zlostavljanje od najvjerovatnije pijanog bivšeg supruga (43).

“Nakon toga uslijedila su još dva poziva, jedan o svađi na cesti, a potom i ozljeđivanju osoba sjekirom”, navodi zagrebačka policija.

Dodaju da je odmah po prvom pozivu policiji je uputila svoje pripadnike koji su dolaskom na mjesto događaja utvrdili da je 43-godišnjak sjekirom udario u glavu dijete i majku, te da su one pronađene u teškom stanju.

Goran Knežević (Foto: Facebook)

Policija im je pružila prvu pomoć da bi potom, po dolasku hitne pomoći, žrtvama pomoć bila pružena u zagrebačkim bolnicama.

Ujedno, brzom rekacijom utvrđeno je da se muškarac udaljio s mjesta događaja i autom pobjegao u nepoznatom pravcu.

“Naknadno je primljena informacija o smrtnom stradavanju muškarca u saobraćajnoj nesreći na AC A3. Na mjestu stradanja uviđajem je utvrđeno da se radi o samoubistvu. U ranim jutarnjim satima zaprimljena je i informacija da je dijete od zadobivenih povreda preminulo”, naveli su iz policije.