Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stano potvrdio

Borrell pozvao Vučića i Kurtiija hitno u Bruxelles

vucic ss

Stano je kazao kako o rešenju za ovaj spor traju diplomatski napori i da zato ne može komentirati tvrdnje medija kako je navodno postignut sporazum na temelju prijedloga koji je dvjema stranama podnio posrednik EU Miroslav Lajčak

Visoki predstavnik Europske unije (EU) za vanjsku politiku i sigurnost Josep Borrell pozvao je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Albina Kurtija da “hitno dođu u Bruxelles”.

“Borrell je pozvao Vučića i Kurtija kako bi prije 21. novembra našli evropsko rešenje, evropski put za sadašnju, jednu od najozbiljnijih situacija od 2013. godine”, izjavio je danas Borrellov glasnogovornik Peter Stano.

On je tako odgovorio na pitanja novinara u Bruxellesu očekuje li Borrell da se na hitnom sastanku s Vučićem i Kurtijem nađe rešenje za sporno pitanje registracijskih tablica za kosovske Srbe, a za koje su vlasti u Prištini utvrdile 21. novembra kao rok kada će početi naplaćivati kazne, javlja Beta.

Stano je kazao kako o rešenju za ovaj spor traju diplomatski napori i da zato ne može komentirati tvrdnje medija kako je navodno postignut sporazum na temelju prijedloga koji je dvjema stranama podnio posrednik EU Miroslav Lajčak.