Uhvaćen na granici

Bosanac pokušao prošvercati 70 laptopa i mobitela u Mercedesu

granica

Državljanin BiH je carinicima rekao da nosi polovnu veš-mašinu i kućište kompjutera

Carinici Srbije spriječili su državljanina BiH, s prebivalištem u Novom Pazaru, da u Srbiju prokrijumčari više od 70 polovnih laptopa i tableta, kao i 22 mobilna telefona, saopćeno je danas iz Uprave carina Srbije.

Laptopi i mobilni telefoni, kao i rezervni dijelovi pronađeni su na graničnom prijelazu Horgoš, na ulazu u Srbiju iz pravca Mađarske, u automobilu Mercedes austrijskih registarskih oznaka.

Državljanin BiH je carinicima rekao da nosi polovnu veš-mašinu i kućište kompjutera, ali su oni pregledali vozilo i na raznim mjestima pronašli laptope i mobilne telefone.

Pronađena su 52 laptopa “Samsung”, “Toshiba” i “Lenovo”, 22 mobilna telefona “Samsung”, “Sony”, “Nokia”, 18 tableta “Samsung”, “Lenovo”, “Asus”, dva kompjutera “Apple” i dva monitora iste marke.

Neprijavljena tehnička roba otkrivena je na zadnjem sjedištu, u kutiji sa alatom, koferu putnika, prostoru za rezervni točak, čak i ispod patosnice, gdje je bilo sakriveno nekoliko laptopa.

U polovnoj veš-mašini, koju je bilo moguće otvoriti tek nakon što se uključi u struju, u bubnju su bili sakriveni mobilni telefoni i laptopi, navodi se u saopćenju.