Sramotno

Bošnjaci brutalno pretučeni u Bijelom Polju: Napadač vikao “ubij ga za Bajram” (VIDEO)

bijelo-polje

Tom prilikom Grediću su nanesene teške tjelesne povrede čvrstim predmetom

U Bijelom Polju se prije dva dana desio nemio događaj, gdje su dvojica mladića A. Gredić i N. Bašić iz Rasova, ispred pekare “Šar” u blizini tržnog centra “Voli” u Bijelom Polju napadnuta od M. Rakovića iz Boljanine i još jedne za sada nepoznate osobe.

Tom prilikom Grediću su nanesene teške tjelesne povrede čvrstim predmetom.

Ono što zabrinjava jeste izjava jednog od napadača, koga je A. Gredića dok je primao udarce začuo kako viče “ubij ga za Bajram”.

Napad osudila Bošnjačka stranka uz zahtjev da se ispita da li je uzrok napada nacionalna pripadnost napadnutih mladića ili nešto drugo.

– Bijelo Polje je općina koja se diči svojim multivjerskim i multinacionalnim skladom, vjerujemo da ta činjenica predstavlja istinsko bogatstvo ovog grada pa ovaj događaj najoštrije osuđujemo i pozivamo nadležne organe da počinioce privedu pravdi. Događaji poput ovog i onog iz Berana, kada je Igor Tomkić iz Berana napadnut samo zato što je Hrvat svakako zabrinjavaju i bude pažnju javnosti, pa je potrebno ovakve slučajeve staviti u fokus pažnje javnosti i kao prioritetne u radu nadležnih organa – saopćili su iz Bošnjačke stranke.