austrijski državljani

Braća Safet i Sami, te njihov rođak Mesut, poginuli u jezivoj nesreći

nesreca

Prema informacijama austrijskih medija, živote su izgubili Safet A, njegov brat Sami A. i šura Mesut K, a povrede je zadobio Safetov osmogodišnji sin

Trojica muškaraca turske nacionalnosti poginula su na mjestu nesreće a jedno dijete je povrijeđeno u stravičnom udesu, koji se jučer rano ujutru dogodio na auto-putu Novi Sad – Subotica, kod mjesta Žednik, kada je automobil podletio pod kamion.

Prema informacijama austrijskih medija, živote su izgubili Safet A, njegov brat Sami A. i šura Mesut K, a povrede je zadobio Safetov osmogodišnji sin.

Austrijski portal Oe24 navodi da se “Audi” doslovno nabio na prikolicu kamiona, vjerovatno, zato što je vozač iz Sivasa, u Turskoj, poslije 21 sata vožnje i pet sati prije slijedeće stanice u Beču zaspao za volanom.

Nije poznato da li je Safet A, prevodilac iz Bregenca, u Austriji, iz Beča trebalo da nastavi direktno za Foralberg i samo odveze brata Samija A. u Beč. Zna se samo da su dvojica braće, od kojih je stariji poznati biznismen i jedan od osnivača bečke partije “Zajedno za Beč”, poginuli u strašnoj nesreći., prenosi Blic.

Njihov šura Mesut K, koji je sjedio pozadi, također je poginuo. Preživio je samo osmogodišnji sin Safeta A. Majka dječaka Fatma A. nije bila u vozilu.