Globus

imali su šest i sedam godina

Braća ukrala bakine ključeve od automobila i odvezla se u smrt (FOTO)

01/06/2020

Vjeruje se da je stariji brat bio za volanom kada se dogodila nesreća

Jeziva nesreća dogodila se u ruralnom okrugu Jackson. Dva brata iz Missourija poginula su nakon što su uzeli ključeve automobila svije bake i krenula u vožnju.

Andy Bell iz Missouri državnih autocesta rekao je da su dječaci, stari samo šest i sedam godina, napustili kuću u automobilu, vozili se kroz polje i potom krenuli na regionalnu cestu, piše Daily Mail.

Vjeruje se da je stariji brat bio za volanom kada se dogodila nesreća. Sedmogodišnji vozač na kraju je izgubio kontrolu nad automobilom te se odvezao preko ruba nasipa, u ponor, gdje se automobil potom zapalio. Istražitelji kažu da se automobil kretao na istoku cestom East Blue Mills u blizini grada Kansas City, kada je sišao s desne strane ceste, udario u zemlju i odletio u zrak.

Patrola za autoceste vjeruje da je automobil udario u zaštitnu ogradu, a zatim se srušio na zemlju prije nego što je drugi put odletio u zrak. U nesreći su poginula oba djeteta, a u petak su oko 16.20 sati proglašeni mrtvim. Nijedno dijete u trenutku sudara nije bilo vezano sigurnosnim pojasom

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.