Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Boris Johnson

Britanija objavila sankcije Rusiji, među njima je i udar na jako bogate Ruse

johnson

Johnson je nakon sastanka tijela za donošenje vladinih odluka (COBR) izjavio da je “tužna stvar to što su u svakom koraku ove krize, pesimistična predviđanja Velike Britanije bila potvrđena.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin sada je zaista sklon invaziji punih razmjera na Ukrajinu, izjavio je u utorak britanski premijer Boris Johnson.

Johnson je nakon sastanka tijela za donošenje vladinih odluka (COBR) izjavio da je “tužna stvar to što su u svakom koraku ove krize, pesimistična predviđanja Velike Britanije bila potvrđena.”

Britanija je uvela sankcije za pet banaka i tri osobe, objavio je Johnson.

Dodao je da je to samo prvi paket sankcija te da će one biti proširene ako situacija bude eskalirala.

Riječ je o sljedećim bankama: Rossiya, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank i Black Sea Bank.

Johnson je također uveo sankcije za tri osobe: Gennadyja Timchenka, Borisa Rotenberga i Igora Rotenberga.

Radi se o jako bogatim Rusima.

“Sva imovina koju posjeduju u Ujedinjenom Kraljevstvu bit će zamrznuta, dotičnim pojedincima bit će zabranjeno da putuju ovamo i zabranit ćemo svim britanskim pojedincima i subjektima da imaju bilo kakve poslove s njima”, rekao je Johnson.

“Ovo je prva tranša, prvi baraž onoga što smo spremni učiniti”, rekao je.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je u Kremlju priznao ukrajinske regije Donjeck i Lugansk kao nezavisne države i potpisao sporazume sa separatističkim liderima tih regija te izdao naredbu Oružanim snagama Rusije da očuvaju mir takozvane Narodne Republike Donjeck i takozvane Narodne Republike Lugansk.