Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

daily telegraph

Britanija stavlja Hrvatsku na “crvenu listu”, svoje državljane pozivaju da se vrate kući

Primoštenske plaže spremno iščekuju veći broj gostiju
27.06.2020., Primosten - Primostenske plaze spremno iscekuju veci broj gostiju koji se ocekuje u srpnju i kolovozu. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U proteklih nekoliko dana u Hrvatskoj je zabilježen veliki rast broja zaraženih jer je samo juče registrovano 219 oboljelih. U Hrvatskoj je virusom korona zaraženo 7.074 ljudi

Britanska administracija skinuće danas Hrvatsku sa svoje liste bezbjednih destinacija i više hiljada Britanaca dobiće rok od samo 30 sati da se vrate kućama kako bi izbjegli 14-odnevni odlazak u samoizolaciju, pišu britanski mediji.

Britanski dnevnik Daily Telegraph piše da će ministar saobraćaja Hrvatsku dodati na “crvenu listu” zemalja nakon što je u toj balkanskoj državi registrovan veliki rast broja zaraženih.

U proteklih nekoliko dana u Hrvatskoj je zabilježen veliki rast broja zaraženih jer je samo juče registrovano 219 oboljelih. U Hrvatskoj je virusom korona zaraženo 7.074 ljudi.

I ostale evropske države, uključujući Austriju, upozorile su svoje stanovnike da ne idu u Hrvatsku dok je Slovenija zatražila od svojih državljana da se do kraja sedmice vrate ili će se suočiti sa obaveznim 14-odnevnim karantinom.

Telegraph najavljuje da će isključenje Hrvatske sa liste bezbjednosnih zemalja biti objavljeno popodne tako da će turisti dobiti vremenski rok da se kućama vrate do subote ujutro.

Na “crvenoj listi” Britanije, između ostalih, nalaze se Španija, Holandija, Belgija i Malta.