Globus

U ponedjeljak

Britanski princ Charles otvara klimatski samit COP26

27/10/2021

Kraljica, koja je nedavno izjavila da je iziritirana svjetskim čelnicima koji govore o klimatskim promjenama ali ništa ne čine da bi se njima bavili, trebala je prisutvovati večernjoj recepciji na konferenciji

Britanski princ Charles, govorit će na ceremoniji otvaranja klimatskog samita Ujedinjenih nacija COP26 u ponedjeljak kako bi pozdravio svjetske čelnike, saopćio je njegov ured, dan nakon što se kraljica Elizabeth povukla po liječničkom savjetu.

Devedesetpetogodišnja kraljica magnet je za ostale svjetske čelnike tako da je njeno povlačenje udarac za skup u Glasgowu.

Charles (72), koji će biti sa suprugom Camillom, održat će uvodni govor kao što je to učinio i na COP21 u Parizu u 2015.

Kraljica, koja je nedavno izjavila da je iziritirana svjetskim čelnicima koji govore o klimatskim promjenama ali ništa ne čine da bi se njima bavili, trebala je prisutvovati večernjoj recepciji na konferenciji.

Ona će umjesto toga uputiti snimljenu poruku, saopćio je ured.

Charles je proveo veći dio života zalažući se za ekološka pitanja, i u ovom je mjesecu izjavio da dijeli brige Grete Thunberg i ostalih aktivista da političari samo pričaju i ništa ne čine, prenosi Reuters.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.