Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Britanski snajperist jednim metkom likvidirao poznatog egzekutora

sniper

Elitna britanska jedinica SAS ponovo se našla na naslovnicama. Jedan njihov snajperist odrubio je glavu jednom militantu Islamske države i to metkom iz daljine od 1200 metara, javljaju britanski mediji.

Oko 20-ak džihadista okupilo se na “školici” koju je vodio poznati lokalni egzekutor u jednom selu na sjeveru Sirije. U trenutku kada ga je naciljao SAS-ov snajper, džihadist je podučavao kako pravilno odrubiti glavu žrtvi, piše Daily Mail.

Koristio posebno streljivo za ranjavanje

Snaperist je koristi posebne metke a svjedoci kažu da mu je glava doslovno eksplodirala. Teroristi koji su slušali “nastavu” odmah su se razbježali.

Snajperist je koristio Dan 338 pušku sa supresorom koji sprečava buku i ne odaje položaj. Koristio je posebnu municiju koje nanosi veliku ranu, piše Express.co.uk.

Namjera je bila pogoditi teroristu s dva metka no jedan je bio dovoljan. Precizni metak pogodio ga je u potiljak i glava mu je eksplodirala.

Britanski premijer David Cameron odbio je sudjelovanje kopnenih snaga u Iraku i Siriji, no male SAS-ove jedinice ipak izvode akcije protiv terorista.

Početkom mjeseca otkriveno je da su dva britanska specijalca ranjena u pucnjavi s 30 terorista IS-a u Iraku. Specijalci SAS-a i SBS-a bili su u tajnoj misiji duboko unutar okupirnog terotorija kada su džihadisti otvorili vatru automatskim puškama na njih.

Njemački, američki i britanski vojnici lovili su teroriste izvan njihove baze u Mosulu kada su teroristi zapucali iz američkog Humveeja.
Specijalci su uzvratili vatru. Nijemci su na kraju raznijeli sve militante raketom koja probija oklop vozila, javlja Daily Mail.