Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijerka Srbije

Brnabić: Bošnjačka zajednica nema razloga da bude uznemirena

ana brnabic erdogan1

Istakla je da Srbija ima najviše moguće standarde za poštovanje prava i sloboda za pripadnike nacionalnih manjina.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas da nema nijednog razloga da bošnjačka nacionalna zajednica bude uznemirena kada je riječ o poštovanju njihovih prava u Srbiji.

Brnabić je u Skupštini Srbije, gdje sa članovima Vlade odgovara na poslanička pitanja, odgovarajući na pitanje poslanika Muamera Zukorlića u vezi sa pravom na upotrebu bošnjačkog jezika, istakla da Srbija ima najviše moguće standarde za poštovanje prava i sloboda za pripadnike nacionalnih manjina.

“Nastavićemo da radimo u skladu sa svim zakonima koji se bave ovom oblasti. Predstavnici bošnjačke nacionalne zajednice nemaju nikakav razlog da budu uzmemireni. Ako postoji neka konkretna stvar, dođite, razgovraćemo, biće tu Ministarstvo za državnu upravu, Kancelarija za ljudska i manjinska prava”, rekla je Brnabićeva.

Zukorlić, koji je bivši muftija sandžački, ocijenio je da država Srbija treba da obezbijedi ravnopravnost svih crkava i vjerskih zajednica, te da, kako je naveo, bošnjačka dijaspora koja broji više od milion ljudi treba da bude tretirana na isti način kao dijaspora većinskog naroda, prenijeli su beogradski mediji.