Fudbal

Premijer liga BiH

Čelik u prodaju pustio 13.000 ulaznica, od toga 1.000 ide navijačima Sarajeva

25/07/2019

Sjever“ će iz sigurnosnih razloga isključivo biti rezervisan za gostujuće navijače, kojima pripada 1.000 ulaznica po cijeni osam KM, a cijene za ostale tribine su: osam „Zapad“, šest „Istok“ te četiri „Jug“

Zbog euforije koja je zavladala nakon dobrog ovosezonskog starta i trijumfa u ponedjeljak navečer u 1. kolu BHT Premijer nogometne lige u gostima kod Širokog Brijega (1:0), zenički Čeliki danas je u prodaju pustio ulaznice za nedjeljni derbi utakmicu 2. kola na svom Bilinom polju protiv prvaka Sarajeva (20.30 sati).

-U prodaju smo pustili ukupno 13.000 ulaznica. „Sjever“ će iz sigurnosnih razloga isključivo biti rezervisan za gostujuće navijače, kojima pripada 1.000 ulaznica po cijeni osam KM, a cijene za ostale tribine su: osam „Zapad“, šest „Istok“ te četiri „Jug“.

Molimo navijače da što prije preuzmu ulaznice, da se u nedjelju, pred samu utakmicu, ne bi stvarala nepotrebna gužva – kazao je za Fenu generalni sekretar Čelika Ismar Huskić, koji dodaje da se ulaznice prodaju na više mjesta u gradu.

On je najavio da će i Carlos Fabian te Hrvat Ante Blažević, za koje je tokom sedmice riješena sva papirologija, biti u konkurenciju za utakmicu sa Sarajevom.

-Obojica će biti na raspolaganju stručnom štabu, dok će zbog dva žuta kartona izostati Ševkija Resić. Međutim, s obzirom da je on na posudbi iz Sarajeva, po dogovoru dva kluba, svakao ne bi igrao protiv Sarajeva – napominje Huskić, koji dodaje kako se nadaju pobjedi i dobroj posjeti u nedjelju navečer.

Pravo nastupa sada će imati i golman Bojan Pavlović, kojem je istekao ugovor sa Sarajevom te je s Čelikom potpisao trogodišnji ugovor.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.