Premijer liga BiH

Čelik u prodaju pustio 13.000 ulaznica, od toga 1.000 ide navijačima Sarajeva

celik pripreme333

Sjever“ će iz sigurnosnih razloga isključivo biti rezervisan za gostujuće navijače, kojima pripada 1.000 ulaznica po cijeni osam KM, a cijene za ostale tribine su: osam „Zapad“, šest „Istok“ te četiri „Jug“

Zbog euforije koja je zavladala nakon dobrog ovosezonskog starta i trijumfa u ponedjeljak navečer u 1. kolu BHT Premijer nogometne lige u gostima kod Širokog Brijega (1:0), zenički Čeliki danas je u prodaju pustio ulaznice za nedjeljni derbi utakmicu 2. kola na svom Bilinom polju protiv prvaka Sarajeva (20.30 sati).

-U prodaju smo pustili ukupno 13.000 ulaznica. „Sjever“ će iz sigurnosnih razloga isključivo biti rezervisan za gostujuće navijače, kojima pripada 1.000 ulaznica po cijeni osam KM, a cijene za ostale tribine su: osam „Zapad“, šest „Istok“ te četiri „Jug“.

Molimo navijače da što prije preuzmu ulaznice, da se u nedjelju, pred samu utakmicu, ne bi stvarala nepotrebna gužva – kazao je za Fenu generalni sekretar Čelika Ismar Huskić, koji dodaje da se ulaznice prodaju na više mjesta u gradu.

On je najavio da će i Carlos Fabian te Hrvat Ante Blažević, za koje je tokom sedmice riješena sva papirologija, biti u konkurenciju za utakmicu sa Sarajevom.

-Obojica će biti na raspolaganju stručnom štabu, dok će zbog dva žuta kartona izostati Ševkija Resić. Međutim, s obzirom da je on na posudbi iz Sarajeva, po dogovoru dva kluba, svakao ne bi igrao protiv Sarajeva – napominje Huskić, koji dodaje kako se nadaju pobjedi i dobroj posjeti u nedjelju navečer.

Pravo nastupa sada će imati i golman Bojan Pavlović, kojem je istekao ugovor sa Sarajevom te je s Čelikom potpisao trogodišnji ugovor.