Srbija

Brnabić: Nova vlada će biti prosrpska. Nema tu ni lijevo ni desno, ni istoka ni zapada

ana brnabic vlada srbije (1)

Govoreći o tome zbog čega se čekao krajnji rok za formiranje vlade, odnosno da se saznaju kandidati za ministre, Brnabić je kazala da je vlada koja je u tehničkom mandatu i dalje vlada koja obavlja sve poslove važne za građane, te da je sve u skladu s ustavnim rokovima

Mandatarka za sastav nove vlade Srbije Ana Brnabić kazala je da će nova vlada biti prosrpska te da će braniti srpske nacionalne interese.

“Nema tu ni lijevo ni desno, ni istoka, ni zapada, ni sjevera ni juga. To je vlada koja se bavi i brani naše nacionalne interese”, kazala je Brnabić te dodala da SNS nije pokazala kako su joj važne funkcije te da će ustupiti važna mjesta osobama koje mogu donijeti novu energiju i ideje.

Govoreći o tome zbog čega se čekao krajnji rok za formiranje vlade, odnosno da se saznaju kandidati za ministre, Brnabić je kazala da je vlada koja je u tehničkom mandatu i dalje vlada koja obavlja sve poslove važne za građane, te da je sve u skladu s ustavnim rokovima.

“Od kada su održani izbori do danas je praktično počeo treći svjetski rat. Nisu uobičajene okolnosti, mi smo imali sigurnu, stabilnu većinu u skupštini i bilo je važnije i pametnije pripremiti za zimu”, rekla je Brnabić.

Komentirajući to što je za ministra za ljudska i manjinska prava predložen Tomislav Žigmanov, Brnabić je rekla da joj je drago što je on prihvatio tu ponudu.

“Mislim da je to dobar signal. Mi svakako, ako pogledate po kriterijima i Vijeća Europe i nekih drugih međunarodnih organizacija, već jesmo zemlja koja je u vrhu europske liste po poštovanju manjinskih prava. Ovo je samo još jedan korak u tom smjeru i mislim da će to biti dobro”, istaknula je Brnabić, prenosi Radiotelevizija Srbije.