Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

novih sedam slučajeva

Broj zaraženih u Hrvatskoj jutros naglo skočio na 46

korona hrvatska

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je kako je u Hrvatskoj 46 pozitivnih bolesnika, sedam novih, od kojih pet u Osijeku.

Stožer za civilnu zaštitu Republike Hrvatske izvijestio je kako u Hrvatskoj ima sedam novooboljelih, što čini ukupno 46 zaraženih do sada, u javlja Anadolu Agency (AA).

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je kako je u Hrvatskoj 46 pozitivnih bolesnika, sedam novih, od kojih pet u Osijeku.

„Riječ je o porodičnom širenju u dvije porodice od ranije pozitivnih kontakata“, rekao je Beroš.

U Hrvatskoj su trenutno 724 uzorka u testiranju, a 38 ih je u obradi.

Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davor Božinović najavio je kako će se na više graničnih prijelaza s BiH i Srbijom raditi dodatne provjere no ljudi koja iz tih susjednih država dolaze u Hrvatsku neće morati u samoizolaciju.

Ukupno je 57 hrvatskih građana kojima je propisana epidemiološka mjera kontrolirano, a 18 ih je prijavljeno sanitarnoj inspekciji zbog kršenja izolacije, izvijestio je ministar.

Božinović je izvijestio kako je novi režim kontrole na granicama smanjio gužve koje su nastale proteklih dana.

„U Republici Hrvatskoj u tranzitu pod policijskom pratnjom je 68 teretnih vozila i dva autobusa koji se kreću u smjeru Bajakova i 45 teretnih vozila u smjeru Stare Gradiške, rekao je Božinović.

Do 7 sati ujutro je iz Hrvatske na graničnom prijelazu Bajakovo izašlo 41 teretno vozilo, a 41 je vozilo je iz Hrvatske izašlo u BiH na prijelazu Stara Gradiška.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ Alemka Markotić kazala je novi oboljeli od koronavirusa također nemaju teži oblik bolesti.

Markotić je poručila kako je vrlo važno da se sve osobe kojima je propisana mjera samoizolacije, a najčešće je riječ o osobama koje su bile u bliskom kontaktu, strogo pridržavaju mjera, bez obzira imali simptome ili ne jer, kako je izjavila, značajan dio prenositelja virusa ne razvije nikakve ili gotovo nikakve simptome.

Baza tih osoba koje su u samoizolaciji je na uvidu MUP-u, pa ako osoba prekrši odredbu mjere samoizolacije, protiv osobe se pokreće kazneni postupak, a kazne iznose 8.000 kuna (1.060 eura).

Hrvatska vlada na telefonskoj sjednici jučer je ograničila cijene jaja, brašna, mlijeka i ostalih osnovnih namirnica.