Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brutalno ubistvo kod Vranja: “U oca je zabio nož 14 puta, a onda mu je prerezao grkljan”

ubistvo srbija

“Bio sam u kući i čuo sam da vičua, a kada sam izašao, zatekao sam oca u lokvi krvi sa prerezanim grkljanom”, kaže za “Blic” Goran Mitić, sin Milovana za čije brutalno ubistvo je osumnjičen njihov komšija Nenad Cikotić (43).

Zločin se odigrao se 18. marta u selu Donje Trebešinje kod Vranja, kada je navodno, poslije kraće svađe, osumnjičeni Cikotić nasmrt izbo Milovana Mitića (64). Kako kažu u vranjskom Višem tužilaštvu, zločin se dogodio u nedjelju oko 15:30 sati, i to nasred ulice. Osumnjičeni je pobjegao nakon zločina i policija traga za njim, piše “Blic“.

Sin ubijenog čovjeka i dalje u šoku priča da njegov otac s osumnjičenim nikada nije bio u zavadi, a kako dodaje, rijetko su ga i viđali u kraju.

– Čuo sam priču da je on optužio mog oca da mu je otrovao psa. Koliko znam, nikad ranije oni nisu bili u zavadi. Ubo je mog oca 14 puta i prerezao mu grkljan. Ne znam da li ga je prvo ubo u leđa, pa ga onda izbo po grudima. Ubica nije ranije pravio probleme u selu. Nije nikog napadao. Nisam ga ni viđao jer sam radio po cio dan. Znam da je njegova majka ispričala inspektorima da joj je rekao: “Zaklaću nekog”. Ne znam šta se desilo – priča za “Blic” sin žrtve vidljivo uznemiren.

Goran Mitić, koji radi kao autoelektričar, kaže da je njegov otac radio u rudniku, ali da nije prestajao da radi teške poslove ni kada je otišao u penziju.

 – Nema ni godinu dana kako mi je majka umrla u junu 2017, a sada su mi ubili oca. Ostao sam sam – tužno kaže Goran.

Tijelo ubijenog Milovana Mitića, kako kažu u Višem tužilaštvu u Vranju, poslato je na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu u Nišu.

Ubijeni Mitić je radio kod komšije na betoniranju ploče na kući i kada je završio, otišao je do svog doma. Tamo ga je međutim sačekao osumnjičeni Cikotić.

Portparol Višeg javnog tužilaštva u Vranju Leposava Jovčić saopštila je da se osumnjičeni za zločin u bjekstvu.

– Osumnjičeni je nakon kraće rasprave najprije M. M. nožem zadao više ubodnih rana. Potom je žrtvi prerezao vrat. Obdukciju tijela ubijenog treba da obave vještaci niškog Zavoda za sudsku medicinu. Osumnjičeni se još uvijek nalazi u bjekstvu. Policija za njim traga – saopštila je Jovčićeva.

I komšije pričaju da su se Milovan i Nenad posvađali su se zbog otrovanog psa. Ubica je godinama čuvao veliki broj pasa i mačaka.

Mještani tvrde da se Nenad Cikotić nasilnički ponašao prema majci i rođenom bratu s kojima je živio. U selu sumnjaju da je ubica koristio drogu i bavio se preprodajom narkotika.

Osumnjičeni je bio zvanično prijavljen da živi u Vranju, a boravio je u Donjoj Trebešinji. Policija pretresa sve lokacije i kontaktira sa svim osobama koje je osumnjičeni poznavao.