Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Cavusoglu: Trumpova odluka o Jerusalemu uznemirila i muslimane i kršćane

20/12/2017

Ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu je izjavio da se ne samo muslimani nego i kršćani osjećaju nelagodno i uznemireno zbog odluke američke administracije o priznavanju Jerusalema kao glavnog grada Izraela, javlja Anadolu Agency (AA).

Prije odlaska u New York povodom zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih naroda (UN), na kojem će se raspravljati o rezoluciji u vezi s Jerusalemom, Cavusoglu je istakao da Turska očekuje snažnu podršku ovog tijela UN-a.

“Očekujemo snažnu podršku u Generalnoj skupštini UN-a u vezi s ovim pitanjem”, kazao je Cavusoglu.

Inače, Turska je najoštrije osudila potez Sjedinjenih Američkih Država (SAD) da u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija uloži veto na usvajanje rezolucije o Jerusalemu.

Podsjetimo, u četvrtak će biti održano zasjedanje Generalne skupštine UN-a na kojem će se razmatrati pitanje Jerusalema.

Američki predsjednik Donald Trump je početkom decembra priznao Jerusalem kao glavni grad Izraela i izazvao oštre kritike međunarodne zajednice, a posebno islamskog svijeta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.