Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Guardiola: Ne razmišljam o titulama već o sljedećoj utakmici

guardiola

Pep Guadiola, trener Manchester Cityja, izjavio je da je osvajanje četverostruke krune u tekućoj sezoni skoro nemoguća misija, iako njegova ekipa trenutno igra veoma dobro, javlja Anadolu Agency (AA).

“Osvajanje sva četiri trofeja neće biti moguće jer su u fudbalu porazi i gubitak bodova normalna situacija, a ne naš slučaj kada od 18 prvenstvenih utakmica pobijedimo njih 17, kvalifikujemo se u osminu finala Lige prvaka prije posljednjeg kola i pritom igramo s tolikim brojem mladih fudbalera”, kazao je Guadiola novinarima.

Na kraju je istakao kako ne razmišlja previše o titulama.

“U fudbalu je normalno da gubite poene i ne osvajate takmičenja. Ne razmišljam previše o titulama već samo o sljedećoj utakmici”, rekao je Guadiola.

Manchester City trenutno u Premier Ligi zauzima lidersku poziciju s 11 bodova ispred drugoplasiranog Manchester Uniteda.

Guardiola je u Manchester City stigao u ljeto 2016. godine, a aktuelni ugovor mu ističe 30. juna 2019. godine. Prije dolaska u Englesku trenirao je Barcelonu i Bayern Munich s kojima je osvojio ukupno 18 trofeja.