Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Cavusoglu: Turska je daleko sigurnija zemlja od SAD-a

12/01/2018

Ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu je, komentarišući uputstvo SAD-a u kojem se upozoravaju Amerikanci na navodne terorističke prijetnje u Turskoj, kazao da je Turska daleko sigurnija zemlja od SAD-a, javlja Anadolu Agency (AA).

“Turska nije manje sigurna zemlja od SAD-a. Štaviše, Turska je daleko sigurnija zemlja”, rekao je Cavusoglu tokom boravka u Los Angelesu gdje je posjetio spomenik podignut u čast ubijenih turskih diplomata.

Istakao je i kako je upozorenje SAD-a, koje se odnosi na putovanje u Tursku, “bespotrebno”.

Dodao je kako Turska i SAD ne bi trebale gubiti vrijeme na takva pitanja, što, kako je rekao, ne priliči saveznicima.

Podsjetimo, Ministarstvo vanjskih poslova Republike Turske je u petak zbog terorizma, nasilja i proizvoljnih hapšenja upozorilo građane koji putuju u Sjedinjene Američke Države (SAD).

U saopćenju iz turskog MVP-a navedeno je kako je u SAD-u u posljednjem periodu zabilježen porast kada je riječ o terorističkim napadima i slučajevima nasilja.

Turska je izdala upozorenje svojim građanima za putovanje u SAD kao odgovor za novo američko uputstvo za putovanje u kojem se upozoravaju Amerikanci oko terorističkih prijetnji i arbitrarnih pritvaranja u Turskoj.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.