Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čeda Jovanović: Znam kakva je osoba Senad Hadžifejzović

jovanovic

Prošlonedjeljni gost emisije “Nedjeljom u 2“ koju na HRT-u uređuje i vodi Aleksandar Stanković bio je srbijanski političar i predsjednik LDP-a Čedomir Jovanović.

Osim o srpsko-hrvatskim odnosima u razgovoru se na kratko govorilo i o odnosima BIH i Srbije, i to u kontekstu poruke koju je nedavno bh. novinar Senad Hadžifejzović uputio predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović nakon njene izjave da “islam u BiH postaje radikalniji”.

Stanković je napomenuo da je Hadžifejzović prije mjesec dana bio gost emisije NU2, te da su ga mnogi u Hrvatskoj napali zbog, kako kažu, seksističkog odnosa prema predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar- Kitarović.

“Ja znam njega. Neću da polemišem s dijelom vaše javnosti, ali ja znam Senada. On je daleko od takve osobe. Mislim da bi on bio posljednja osoba koja bi sebi dopustila takvo ponašanje“, odgovorio je Jovanović.

Na to mu je Stanković u šaljivom tonu replicirao riječima: „Šta bi bilo da Vam ja kažem da ste lijep i seksi muškarac, a evo ja vam kažem, biste li se uvrijedili?

“To je vaše mišljenje, kao i mnoga druga“, prokomentirao je u istom tonu Jovanović i dodao da je Umberto Eco kada je napisao “istoriju lijepog“ odmah rekao da stiže i drugi dio – istorija ružnog, jer ne može postojati jedno bez drugog.