Globus

Prag

Češki predsjednik prevezen u bolnicu

14/09/2021

Česi nemaju potpune i detaljne informacije o zdravstvenom stanju svog predsjednika

Predsjednik Češke Miloš Zeman (77) prevezen je u utorak, iz za sada nepoznatih razloga, u vojnu bolnicu u Pragu u kojoj se igrom slučaja obreo i bivši predsjednik Vaclav Klaus zbog problema s visokim pritiskom.

Vojna bolnica potvrdila je da je Zeman hospitalizovan, ali je odbila da komentariše zašto i da potvrdi nezvanične informacije dnevnika Pravo da se radi o potrebi dužeg liječenja.

Bilo kakav komentar za medije odbio je i Zemanov portparol, dok je njegov savjetnik Martin Nejedli rekao da je navodno čuo da je predsjednik zakazivao redovnu kontrolu, javlja Beta.

Česi nemaju potpune i detaljne informacije o zdravstvenom stanju svog predsjednika, osim toga da ima šećernu bolesti i neuropatiju u nogama zbog čega se godinama otežano kretao, a od aprila ove godine je u invalidskim kolicima.

Klaus (80) koji je jedan od glavnih protivnika vakcinacije, pokrivanja lica i drugih sanitarnih mjera u pandemiji COVID-19 preležao je tu bolest krajem februara a tokom ovog vikenda osećao se loše.

– Bilo mu je loše i tokom pregleda su konstatovali da ima visok pritisak. Sada čeka dalje testove u bolnici – kazao je Klausov portparol Petr Macinka.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.