Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cirkus u Saboru

Čim je spomenuo Čovića i njegovu vilu, Pernaru ugasili mikrofon i pozvali obezbjeđenje

pernar sabor

Iako to Tuđman nije nika javno tako izrekao, on je želio isto ono što i Milošević, da svi Hrvati žive u istoj državi. Od te politike HDZ nije odustao ni danas, između ostalog kazao je Pernar

“Moja dužnost kao zastupnika je reći istinu i samo istinu. Mnogi Hrvati u BiH svoje spasitelje vide u crkvi i HDZ-u, a to je pogrešno”, rekao je Ivan Pernar, zastupnik Živog zida u Hrvatskom saboru tokom današnje rasprave o prijedlogu deklaraciji koja se donosi u Hrvatskom saboru, a odnosi se na položaj bh. Hrvata nakon izbornog poraza Dragana Čovića u utrci za člana Predsjedništva BiH.

Govoreći o istorijskoj, prema Pernaru, katastrofalnoj ulozi katoličke crkve prema Hrvatima u BiH, Pernar je stigao i do novije istorije.

Kazao je kako se u katastrofalnoj politici katoličke crkve pridružio i HDZ-e te prvi predsjednik Hrvatske Franjo Tuđman, koji je želio podijeliti BiH.

“Iako to Tuđman nije nika javno tako izrekao, on je želio isto ono što i Milošević u slučaju Srba, da svi Hrvati žive u istoj državi. Od te politike HDZ nije odustao ni danas”, između ostalog kazao je Pernar.

Pernar je govorio sve dok nije spomenuo Dragana Čovića lidera HDZ-a BiH “kojeg Zagreb želi u Predsjedništvu” i njegovu hacijendu u Mostaru, zbog koje je čak promjenio i tok rijeke Radobolje.

Odmah nakon toga, predsjedavajući mu je isključio mikrofon, a kad se Pernar nije zaustavio s govorom, naredio je osiguranju da ga izbaci sa sjednice Sabora…