Član ruske Dume: Rezolucija o Srebrenici je udar na imidž Srbije

Voditelj Odbora za inostrane poslove Državne Dume Savjeta Ruske Federacije u Srbiji Aleksej Puškov ocijenio je danas da Zapad rezolucijom o Srebrenici želi da pošalje signal da može da pokrene mehanizme koji mogu biti udar na autoritet i imidž Srbije, jer se nije pridružila sankcijama prema Rusiji.

[pull_quote_right]Zapad igra politiku dvojnih standarda i uzima za pravo da određuje šta je zločin, a šta ne[/pull_quote_right]

On je dodao da je to i pokušaj da se Srbija zavadi sa muslimanskim narodima i ukazao da nije neophodno da se taj dokument usvoji, uz obrazloženje da bi od njegovog donošenja bilo više štete nego koristi.

Puškov je na predavanju o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima na Unverzitetu Karić istaknuo da u Srebrenici nije bio genocid i upitao zašto se onda ostali slučajevi sličnih zločina na teritoriji Evrope ne razmatraju na taj način, prenosi Tanjug.

Kao primjer naveo je stradanje stanovnika u Ukrajini istakavši da je život tamo izgubilo 6.500 ljudi.

“Ako prihvatimo da je u Srebrenici bio genocid, onda to znači da je Zapad ispravno postupio 1999. godine i to je ono što treba da legitimiše sadašnju politiku – otcjepljenje Kosova bilo bi opravdano i Kosovo može da postane član Evropske unije i Ujedinjenih nacija”, rekao je Puškov.

Prema njegovim riječima, Zapad igra politiku dvojnih standarda i uzima za pravo da određuje šta je zločin, a šta ne.

Puškov je ocijenio i da Srbija sprovodi ispravnu politiku, jer se, kako je ukazao, sa jedne strane zbližava sa EU, a sa druge održava odnose sa Rusijom.

“Ta dvosmjernost politike je dobra za Srbiju”, zaključio je Puškov.