Globus

Holandija

Članovi porodice izjavili da je osumnjičeni napad izveo zbog “porodičnih problema“

18/03/2019

Prema navodima holandskih medija, Tanis je osoba koja pati od psiholoških problema, a prije dvije sedmice bio je na sudu zbog pokušaja silovanja ženske osobe

Članovi porodice napadača izjavili da je osumnjičeni Gokmen Tanis napad u Holandiji izveo zbog “porodičnih problema“, javlja Anadolu Agency (AA).

On je zbog “porodičnih problema“ u tramvaju u Utrechtu prvo pucao u člana porodice, a potom i u ljude koji su željeli pružiti pomoć.

Podsjetimo, gradonačelnik Utrechta Jan van Zanen saopćio je da su najmanje tri osobe poginule, a devet ranjeno u pucnjavi koja se danas dogodila u tramvaju u centru tog holandskog grada.

Prema navodima holandskih medija, Tanis je osoba koja pati od psiholoških problema, a prije dvije sedmice bio je na sudu zbog pokušaja silovanja ženske osobe.

Policijski zvaničnici su za lokalne medije kazali da uzimaju u ozbir druge mogućnosti osim terorističkog napada, napominjući da je moguće da je napad izveden iz “porodičnih razloga“.

Osumnjičeni godinama nije bio u kontaktu s ocem, koji živi u Turskoj. Pojavile su se i informacije da su njegovi roditelji razvedeni, nakon čega se njegov otac ponovo oženio.

U međuvremenu, holandska policija je saopćila da je ranjeno pet, a ne devet osoba, kao što je ranije rečeno.

Uprava Grada Utrechta je također ukinula upozorenja u kojem su tražili od stanovnika ovog grada da ostanu u domovima.

Policija je saopćila da je za napad osumnjičen 37-godišnji Gokmen Tanis koji je porijeklom iz Turske te se građani pozivaju da policiji jave ako imaju bilo kakve informacije o njegovoj lokaciji.

Policija je pokrenula potjeru za napadačem i ne odbacuje ni mogućnost da iza napada stoji više počinilaca.

Glasnogovornik policije Bernhard Jens saopćio je da još uvijek nema uhapšenih osoba, a da se pretpostavlja da je počinilac s mjesta napada pobjegao vozilom.

Njemačke vlasti su uvele maksimalne mjere sigurnosti na granici s Holandijom. Iz njemačke policije su saopštili da su uspostavili kontakt s holandskim kolegama i da imaju opis napadača.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.