Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

protesti u beogradu

Preokret u Beogradu, Vučić traži puštanje na slobodu prekršajno kažnjenih

vucic izasao

Vučić je prethodno, povodom izjave portparola EU Maje Kocijančič da protesti treba da budu mirni i u okviru zakona kao što su bili prije proteklog vikenda, istakao da je i on to govorio i da su to evropske norme

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od nadležnih organa da aboliraju i oslobode sve učesnike protesta koji su prekršajno kažnjeni zbog nasilnog upada u zgradu RTS-a i tokom protesta ispred Predsjedništva.

Vučić je rekao da, međutim, nikad neće abolirati odgovornosti one koji su na protestu nosili motornu testeru i napadali policajce, javio je Tanjug, pozivajući se na kabinet predsjednika Srbije.

Pomilovana neće biti ni lica koja su tukla i nožem napala policajce na protestu ispred Predsjedništva Srbije.

Vučić je od nadležnih zatražio da budu usvojene žalbe za sve uhapšene i osuđene za prekršaje, dok će u skladu sa zakonom pomilovati one protiv kojih se vodi krivični postupak.

U prethodna dva dana policija je privela 18 lica u vezi sa protestima i upadom u zgradu RTS-a. Sedam lica je osuđeno pred Prekršajnim sudom.

Tri lica su zadržana zbog sumnje da su nasilno ušla u RTS, prijetila motornom testerom, razbila staklo i bezobzirno se ponašala prema zaposlenima u javnom servisu i policijskim službenicima.

Vučić je prethodno, povodom izjave portparola EU Maje Kocijančič da protesti treba da budu mirni i u okviru zakona kao što su bili prije proteklog vikenda, istakao da je i on to govorio i da su to evropske norme.