Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crna Gora i Hrvatska će tokom ljeta razmijenjuju policajce

crnogorska-policija

Službenici crnogorske policije će od 1. jula do 1. septembra biti angažovani na hrvatskom primorju, dok će za vrijeme turističke sezone u Crnoj Gori boraviti policajci iz Hrvatske, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore, javlja Anadolu Agency (AA).

U sklopu projekta razmjene policijskih službenika na primorju tokom ljetne turističke sezone između crnogorske i hrvatske policije, danas je u Podgorici održan sastanak na kojem su se policajcima koji će biti radno angažovani u Hrvatskoj obratili direktor Uprave policije Slavko Stojanović i pomoćnik direktora i rukovodilac Štaba „Ljeto 2016“ Nikola Janjušević.

Oni su istakli da očekuju da će nastavak takvog oblika saradnje osnažiti razmjenu policijskih iskustava, jačati bezbjednosnu zaštitu i dati podršku bezbjednosti saobraćaja, kao i prevenciji kriminalnih aktivnosti međunarodnog karaktera za vrijeme ljetnje turističke sezone u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

„Službenici MUP-a Crne Gore – Uprave policije biće raspoređeni u Policijskoj upravi Dubrovačko-Neretvanskoj, dok će za vrijeme turističke sezone u Herceg Novom i Budvi boraviti policajci iz Hrvatske“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su redovne policijske aktivnosti koje će policijski službenici sprovoditi regulisane Protokolom o saradnji između policija Hrvatske i Crne Gore tokom turističke sezone, kojim je predviđena razmjena službenika od 1. jula do 1. septembra.

„Projekat razmjene je počeo sa realizacijom 2012. godine i obuhvatao je Hrvatsku, Srbiju i Albaniju, dok je 2013. godine proširena saradnja sa Makedonijom i Italijom, tako da će i ovog ljeta na crnogorskom primorju biti radno angažovani policijski službenici iz tih pet zemalja“, kazali su iz Uprave policije.