Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džumhur u drugom kolu Wimbledona

dzumhur

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u drugo kolo teniskog grand slam turnira u Wimbledonu, nakon što je u prvom kolu savladao Amerikanca Denisa Kudlu sa 7:6 (7/5), 7:5, 2:6, 1:6 i 6:3.

Džumhur je dobio prvi set nakon teške borbe protiv Kudle koja je okončana tek u ”tie breaku”. Amerikanac je prvi uspio napraviti ”break” i poveo s 4:2, ali Džumhur se uspio vratiti u meč i izjednačiti na 4:4. Set je rješen u ”tie breaku” u kojem je Džumhur imao više koncentracije i dobio sa 7:5.

U drugom setu gledaoci su mogli vidjeti sličan slijed događanja. Amerikanac je u prvom gemu uspio osvojiti Džumhurov servis, ali bh. teniser se nije predavao i u šestom gemu dolazi do izjednačenja. Sarajliji je to ulilo dodatnu snagu i sampouzdanje, te dolazi do novog ”breaka” i vodstva od 2:0 u setovima.

Treći set u potpunosti je pripao Kudli koji je slavio sa 6:2. Džumhur je u ovom setu izgubio svoj servis tri puta, dok je s druge strane Amerikanac osjetio i iskoristio šansu da se vrati u meč.

Kudla je u istom ritmu nastavio i u četvrtom setu koji je dobio sa 6:1 . Pad u igri Džumhura bio je više nego osjetan, što je Amerikanac znao iskoristiti za svoj najuvjerljiviji set u ovom meču.

U odlučujućem, petom setu Džumhur je uspio vratiti samopouzdanje i odmah u prvom gemu uzeti servis Kudle. Ipak, Amerikanac se nije predavao i već u narednom gemu dolazi do izjednačenja.

Džumhur ponovo uspjeva oduzeti servis protivniku u petom gemu, a zatim uvjerljivo osvaja svoj servis za vodstvo od 4:2. Stečenu prednost Sarajlija do kraja meča nije ispuštao, te zasluženo osvaja set rezultatom 6:3 i dolazi do velike pobjede u prvom kolu Wimbledona.

U drugom kolu će igrati protiv Francuza Pierre-Huguesa Herberta koji bio bolji od Nijemca Philippa Kohlschreibera sa 3:1 u setovima.