Globus

Sprečavanje širenja virusa

Crna Gora najavila oštrije mjere tokom praznika

15/12/2020

Podsjeća da je od donošenja novih epidemioloških mjera prošlo sedam dana, a da je razina zaraze koronavirusom i dalje visoka

Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Igor Galić najavio je restriktivnije mjere tokom predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana, kako bi se spriječilo okupljanje većeg broja ljudi i spriječilo širenje koronavirusa.

Galić je kazao kako se u Crnoj Gori bilježi široka rasprostranjenost epidemije, s visokim stopama obolijevanja u svim gradovima, ali je trend, ipak, stabilan.

Podsjeća da je od donošenja novih epidemioloških mjera prošlo sedam dana, a da je razina zaraze koronavirusom i dalje visoka.

“Ali ta razina nije porasla, čak se zadržava ili malo pada. Rekao bih da se u ovom trenutku epidemija nalazi na visokoj razini, i na izvjesnoj klackalici, pa će od sljedećih mjera i onoga kako ćemo se mi pridržavati zavisiti kako će epidemija dalje napredovati”, rekao je Galić.

Dobrim je ocijenio to što, kako je rekao, nije zabilježen tzv. eksponencijalni rast, odnosno da u kratkom vremenskom razdoblju nema većeg broja novooboljelih, prenio je Tanjug.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.