Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Povećanje broja slučajeva

Crna Gora ponovo zabranila vjerska okupljanja, ali i gledaoce na sportskim događajima

cg-litije

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je zbog povećanja broja aktivnih slučajeva zaraženih korona virusom importovanih iz inostranstva i zatim raširenih unutar Crne Gore donijelo sinoć nove mjere

Crna Gora je sinoć ponovo zabranila vjerske skupove i politička okupljanja na otvorenim javnim mjestima, kao i prisustvo gledalaca na sportskim događajima, a sahrane se mogu održavati samo u krugu porodice.

Vjerski skupovi na otvorenim javnim mjestima su zabranjeni svugdje, osim na površinama koje pripadaju vjerskim objektima.

U Crnoj Gori je na osnovu ranijih odluka dozvoljeno na javnim mjestima prisustvo najviše 200 ljudi.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je zbog povećanja broja aktivnih slučajeva zaraženih korona virusom importovanih iz inostranstva i zatim raširenih unutar Crne Gore donijelo sinoć nove mjere.

Utakmica u Beogradu

U Crnoj Gori su danas zabilježena 22 nova slučaja korona virusa, tako da ih je aktivno 87, saopćeno je iz Instituta za javno zdravlje.

Najviše zaraženih je u Rožajama 35 i Podgorici 19, dodaje se.

Kako je ranije saopćeno, većina zaraženih je importovana iz Srbije ili se virus raširio preko građana Crne Gore koji su proteklih dana protivzakonito boravili u toj balkanskoj državi.

Najviše ih je zaraženih zbog boravka u Tutinu i na nogometnoj utakmici Crvena zvezda – Partizan u Beogradu, objavilo je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.