Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Crna udovica”: Majka dvoje djece otrovala svoja četiri ljubavnika (FOTO)

patricia

Majka dvoje djece iz Francuske dobila je 22 godine zatvora jer je otrovala četvero svojih bogatih ljubavnika. Opisuju je kao “psihopata” i “narcisoidnog pervertita”, a često zovu i “crnom udovicom”.

Patricia Dagorn (55) već se upoznala sa zatvorskim životom jer je služila petogodišnju kaznu u Nici zbog prevare starijeg čovjeka. Bešćutna žena upoznala je 87-godišnjeg Roberta Mazereaua koji joj je dopustio da živi s njim u zamjenu za redovni seks. Nakon što ga je zavela, davala mu je alkohol u koju je potajno ubacila valium i metadon.

Novu, ovoga puta znatno dužu kaznu služit će jer joj se na teret stavljaju dvije smrti i to Michela Kneffela (64), čije su tijelo pronašli u hotelu u Nici 2011. godine, i Francesca Filipponea (85) koji je iste godine pronađen mrtav u kadi. Nedugo nakon toga, Patricia je unovčila ček od 18.000 funti koji je Filippone potpisao.

Dagorn je osuđena zbog četiri slučaja trovanja starijih ljudi tokom 2011. i 2012. od kojih su dva imala smrtni ishod.

– Ona je veliki manipulator, ali i velika zavodnica. Pred starijim muškarcima glumila je empatiju, pretvarala se da želi ozbiljnu vezu, a onda im uzimala novac i na kraju ih se pokušavala riješiti, rekao je sudac Jean-Michel Pretre.

“Crnu udovicu” i njene metode prvi je razotkrio 91-godišnji Robert Vaux:

– Bila mi je kao zraka sunca usred zime. Kad si u vezi s mlađom ženom, znaš da to neće trajati, ali uživaš u trenutku, rekao je muškarac s kojim je Patricia živjela 2012.

Kad se u jednom trenutku razbolio, Dagorn je pisala njegovom advokatu tražeći da ju se stavi u oporuku. Robert se ipak oporavio i ubrzo shvatio kakvu igru igra njegova partnerica, piše Daily Mail.

Žena je, osim o Vauxu, čuvala podatke o još 20 muškaraca. Najviše je proučavala njihove bankovne račune i zdravstveno stanje.

Na sudu je odbacila sve što joj se stavlja na teret, a čak je neke od svojih žrtava optužila za silovanje.