Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crnogorci dozvolili majci beogradskih mafijaša da se vrati kući

andjelka_bojovic

Anđelka Bojović (66), majka opasnih kriminalaca Nikole (ubijen 2013.) i Luke Bojovića koju crnogorsko tužilaštvo sumnjiči za dogovor za izvršenje krivičnog djela i nedozvoljeno držanje oružja, vratila se kući u Beograd.

Informaciju da je Anđelka Bojović u prijestonici Srbije, u svom domu, za “Blic” je potvrdio njen advokat Dragoslav – Miša Ognjanović.

– Koliko znam, u svom je stanu. Ona nije protjerana iz Crne Gore, već joj je dozvoljeno da napusti državu. Ona je odmah nakon što joj je ukinuto policijsko zadržavanje napustila Crnu Goru i vratila se kući – rekao je za “Blic” advokat Ognjanović.

Ognjenović je potvrdio da se protiv nje u Crnoj Gori vodi postupak zbog dva krivična djela, ali je napomenuo da očekuje da će “biti obustavljen”.

Anđelka Bojović, majka poznatih beogradskih kriminalca i bivša dekanka Fakulteta likovnih umjetnosti u Beogradu, uhapšena je u Nikšiću prije osam dana zajedno sa Matijom Bojovićem (35). Oni se terete da su posmatrali i fotografisali kuću Ratka Koljenšića u Nikšiću, koga srpsko, ali i crnogorsko pravosuđe tereti za ubistvo njenog sina Nikole Bojovića krajem aprila 2013. u Beogradu.

Na saslušanju oboje su negirali krivična djela za koja se terete. Ispričali su da su u Crnu Goru došli isključivo zbog renoviranja porodične kuće na Žabljaku.

Takođe su izjavili da je Anđelka želela da vidi kuću ubice svog sina Nikole, kao i da ih je snimala Koljenšićeva supruga.

U aparatu Anđelke Bojović, u „fijat pandi“ u kojoj su uhapšeni, policija je našla snimke na kojima se vide vrata, prozori, balkoni Koljenšićeve kuće i njegov automobil, objavili su mediji u Crnoj Gori. U njihovim vikendicama na Žabljaku nađena je municija.

Anđelka i Matija Bojović

Poslije policijskog zadržavanja, Anđelka je puštena, dok je njenom rođaku Matiji, određen pritvor do 30 dana. Poslije privođenja Anđelke i Matije Bojovića, iz crnogorske policije su najavili da će pojačati obezbjeđenje Ratka Koljenšića, koji je inače do decembra prošle godine bio u spuškom pritvoru zbog optužbi za ubistvo Nikole Bojovića, Anđelkinog mlađeg sina.

Protiv njega se vodi postupak i pred sudom u Srbiji, ali je crnogorsko pravosuđe i njega, kao i Branislava Šaranovića odbilo da izruči Beogradu. Anđelka je zbog neizručenje njih dvojice optuživala državu Srbiju i srpsko tužilaštvo jer navodno nisu učinili sve što je trebalo da bi bili izručeni pravosuđu u Beogradu.