Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crnogorska policija izradila fotorobot plaćenog ubice, sumnja se, iz BiH

placenik-fotorobot

Crnogorska policija izradila je fotorobot muškarca koji je u nedjelju u Podgorici kupio renault megan plave boje, a koji je korišten pri ubistvu Cetinjanina Radomira Đuričkovića (41), na kojega je preksinoć oko 23 sata u blizini porodične kuće pucano iz vozila u pokretu, piše Večernji list.

Pogođen je u glavu i s teškim ozljedama žurno je prebačen u podgoričku bolnicu gdje je i preminuo. Mafijaški likvidirani Đuričković bio je kum Cetinjanina Gorana Radomana koji je u februaru prošle godine ubijen u Beogradu, a bio je i u rođačkim vezama s Goranom Đuričkovićem koji je naknadno, u oktobru, usmrćen u Budvi.

Dva klana

I Radoman i Đuričković su članovi “škaljarskog” klana, a vjeruje se da je i posljednje ubistvo osveta suparničkog “kavačkog” klana. Inače, radilo se o 11. žrtvi (ne računajući one koji su se još spominjali u tom kontekstu, kao što su, između ostalih, ubistvo u Mostaru i Zvorniku, nap. a).
Dvojica su ubijena greškom, a ranjena četvorica članova klanova, čiji se rat pretvorio u najsuroviji na čitavom balkanskom podzemlju, kada je prije tri godine u španskoj Valenciji nestalo 200 kilograma kokaina, krijumčarenog brodom iz Južne Amerike.

– Osumnjičeni je starosti između 30 i 35 godina, tamne boje kose, visine od 180 do 190 cm, srednje sportske građe. Mole se građani da se, ako prepoznaju osobu s fotorobota ili misle da su je vidjeli, odmah obrate policiji pozivom na besplatni broj 122, dođu u najbliži centar ili nas na bilo koji drugi način kontaktiraju – navode iz crnogorske policije, koja je na putu prema Ceklinu ispod Obodske pećine u mjestu Začir pronašla zapaljen renault megan plave boje, podgoričke registracije, koji su, kako se pretpostavlja, koristili ubice, a u njemu i automatsku pušku.

Rođak ubijenog Radomira, Goran, vlasnik budvanskog restorana “Fishermans”, zbog nestalog kokaina bio je prva meta “kavačkog” klana. Najprije je u Španiji ranjen u vatrenom obračunu, zbog čega se vratio u Crnu Goru i prvi se opet našao na meti. No, umjesto njega, ubica je greškom likvidirao njegovog kuma Sašu Markovića, biznismena i bivšeg zastupnika LSG.

Velika osveta

Uslijedio je plan za ubistvo Đuričkovića, koji je policija uspjela osujetiti hapšenjem plaćenih ubica: Južnoafrikanca Gregorija Mihaela Ferarisa i Cetinjanina Aleksandra Markovića. Obojici se još sudi, no njihovo hapšenje nije spasilo Đuričkovića koji je ubijen prije godinu dana dok se šetao ispred svog restorana u Budvi. Smrtonosni hitac ispalio je skriveni snajperist.

Nakon napada 19. jula u Novom Sadu u kojemu je ranjen Slobodan Kašćelan, koji s Radojem Zvicerom predvodi “kavački” klan, najavljena je velika osveta. “Škaljarski” vode braća Jovan i Igor Vukotić iz kotorske Dobrote, bliski saradnici Luke Bojovića.

Prema policijskom popisu sumnjivaca, obje strane su angažirale plaćenike iz BiH. Riječ o bivšim ratnicima i pripadnicima specijalnih vojnih i policijskih jedinica. Na cijeni su obučeni snajperisti koji su u ovom ratu angažirani tri puta, i to jednom u nedavnom slučaju ubistva osuđenika u zatvoru u Crnoj Gori.