Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cvijanović se sastala sa Trumpovim saradnicima

fotka_387888934

Predsjednica Vlade Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović službeno boravi u Vašingtonu, gdje se, kako je saopćeno, susrela s najbližim saradnicima predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donalda Trumpa.

– Između ostalih, Cvijanović se u Trump hotelu u Vašingtonu sastala sa savjetnicom američkog predsjednika Kelien Konvej, pres sekretarkom Bijele kuće Sarom Hakabi Senders, te Korijem Levandovskim, bivšim šefom pobjedničke Trampove kampanje iz 2016. godine i savjetnikom za Trampovu kampanju za reizbor 2020. godine – saopćeno je iz entitetske vlade.

U saopćenju se navodi da će Cvijanović danas prisustvovati “centralnoj svečanosti koja se održava u Kongresu SAD-a, povodom obilježavanja jubileja stogodišnjice podizanja srpske zastave ispred Bijele kuće, a ovaj jubilej bit će obilježen nizom manifestacija koje će u glavnom gradu SAD biti održane od 25. do 29. jula”.

Predviđeno je i da se danas, u odvojenim susretima, Cvijanović sastane i sa kopredsjedavajućim Nacionalnog komiteta Republikanske partije Bobom Padučikom, kongresmenom Dana Rorbaherom, te senatorom Rodžerom Vikerom, saopćeno je iz Vlade RS.