Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

njujork

Dačić: Do kraja godine će još pet zemalja suspendovati priznanje Kosova

ivica-dacic-1-768×415

Dačić je naveo da je još jedan od ciljeva srpske delegacije u UN bio i da zemlje koje nisu priznale Kosovo ostanu pri tom stavu

“Do kraja godine će najmanje pet zemalja suspendovati priznanje samproglašenog Kosova”, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić na kraju učešća na 74. zasjedanju Generalne skupštine UN u Njujorku.

“Jedan od ciljeva bio je da razgovaramo sa zemljama koje su priznale Kosovo, da one preispitaju svoje odluke. Sa velikom sigurnošću mogu da kažem da će najmanje pet zemalja suspendovati priznanje do kraja godine”, rekao je Dačić.

Dačić je naveo da je još jedan od ciljeva srpske delegacije u UN bio i da zemlje koje nisu priznale Kosovo ostanu pri tom stavu i nastave da poštuju teritorijalni integritet Srbije, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

“I sa te strane smo dobili uvjerenje da nikakvih promjena tog stava neće biti. Svaki naš razgovor bio je vezan i za Interpol i sigurni smo da Kosovo nema šanse da postane član Interpola ni u oktobru, na zasjedanju u Čileu”, rekao je Dačić.