srbijanski ministar

Dačić u Zagrebu: Poboljšanje odnosa u interesu obje države

Zagreb: Tradicionalni prijem Srpskog narodnog vijeća povodom pravoslavnog Božića
06.01.2023., Zagreb - U hotelu Westin organiziran je Bozicni prijem Srpskog narodnog vijeca u prigodi pravoslavnog Bozica "Hristos se rodi - Vaistinu se rodi!" Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

„Najbolji odnosi Hrvatske i Srbije su od prvenstvenog interesa za naša dva naroda, ali i regiju”, rekao je srbijanski ministar, pozvavši na rješavanje otvorenih pitanja između dviju država

Najbolji odnosi Hrvatske i Srbije od prvenstvenog su interesa za dva naroda, rekao je u petak ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić u Zagrebu, gdje je stigao na tradicionalni božićni prijem Srpskog narodnog vijeća povodom pravoslavnog Božića.

„Moja prisutnost ovdje predstavlja snažnu poruku o potrebi razgovora i redefiniranju trenutnih odnosa Zagreba i Beograda”, rekao je Dačić u govoru na tradicionalnom božićnom prijemu „Hristos se rodi – Vaistinu se rodi”, javlja Hina.

„Najbolji odnosi Hrvatske i Srbije su od prvenstvenog interesa za naša dva naroda, ali i regiju”, rekao je srbijanski ministar, pozvavši na rješavanje otvorenih pitanja između dviju država.

„Ne mislimo isto po mnogim pitanjima, ali moramo razgovarati i dogovarati smo”, naglasio je Dačić, kazavši da je njegov posjet Zagrebu bio na inicijativu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Uz Dačića je u Zagreb stigla ministrica za eurointegracije Tanja Miščević, ministar za manjinska i ljudska prava Tomislav Žigmanov, prvi srbijanski ministar iz redova Hrvata, te Porfirije, čelnik Srpske pravoslavne crkve.

Hrvatsku predstavljaju premijer Andrej Plenković, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.