Dačić: Zašto uhapsiti Šešelja ako je Thompson na slobodi

seselj-pali-zastavu-hrvatske

Šef srbijanske diplomacije Ivica Dačić poručio je da ne vidi zašto bi Srbija uhapsila lidera radikala Vojislava Šešelja zbog paljenja zastave Hrvatske kada hrvatskim službenicima ne pada na pamet da uhite pjevača Marka Perkovića Thompsona, koji je tokom proslave “Oluje “u Kninu otvoreno pokazivao ustaške i fašističke simbole, javlja Tanjug.

“Nisam primijetio da je vlastima u Hrvatskoj palo na pamet da uhapse pjevača Thompsona, koji je otvoreno pozivao na ustaštvo s fašističkim porukama. Neka oni srede svoje dvorište, a ne nama da traže da hapsimo Šešelja”, rekao je Dačić.

“Srbija poštuje svoje zakone, Kao što smo već u protestnoj noti rekli, potez tokom obilježavanja ‘Oluje’ u Hrvatskoj je necivilizacijski i suprotan antifašističkoj tradiciji i EU”, istaknuo je Dačić.

Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske je u četvrtak 6. augusta uputilo Srbiji protestnu notu zbog paljenja Hrvatske zastave u Beogradu, da bi kasnije istog dana protestnu notu uručilo i MVP Srbije Hrvatskoj zbog, kako je navedeno, uzvikivanja parola tijekom proslave “Oluje” koje su poziv na linč i uništenje Srba (“Ubij, ubij Srbina”, “Za dom spremni” i “Mi Hrvati ne pijemo vina, pijemo krv četnika iz Knina”).

Dačić kaže da je Srbija do sada Hrvatskoj uputila više od 150 protestnih nota.