Danski milijarder pokopao troje djece ubijene u napadu na Šri Lanki (FOTO)

mil3

Na sahrani je bila i jedina preživjela Povlesnova kći, Astrid

Danski milijarder 46-godišnji Anders Holch Povlsen s porodicom je u subotu sahranio svoje troje djece koja su ubijena u uskršnjem terorističkom napadu na Šri Lanki.

Na sahranu Alme, Angesa i Alfreda u danskom Aarhusu u subotu su došli i brojni članovi danske kraljevske porodice, ali i premijer Lars Lokke Rasmussen. Na sahrani je bila i jedina preživjela Povlesnova kći, Astrid.

Na komemoraciji, dan uoči sahrane, pročitana je Povlsenova izjava u kojoj se navodi kako je ovo potpuno neshvatljiv gubitak, ali zahvalili su porodici, prijateljima i komšijama na ljubavi i podršci i obećali da će zajedno naći izlaz iz ove tragedije.

Podsjetimo, u terorističkim napadima na Šri Lanki u kojima je poginulo preko 250 osoba poginulo je i troje djece danskog milijardera Andersa Holcha Povlsena.

Povlsen je naslijedio danski trgovački lanac Bestseller koji je procijenjen na oko 4,5 milijardi funti. On je i najveći dioničar u poznatoj online trgovini Asos te drugi najveći dioničar u njemačkoj online trgovini Zalando.

46-godišnji Povlsen sa šest godina mlađom suprugom imao je četvero djece – Almu, Astrid, Agnes i Alfreda. Alma je prije nekoliko dana na Instagramu objavila fotografiju dviju sestara i brata sa Šri Lanke.