Dečko iskasapio svoju djevojku i tijelo joj ostavio pored bebe

torture24n-2-web

Prije godinu dana, manekenka Iana Kasian (30) pronađena je mrtva u kući u Zapadnom Hollywoodu. Lijepu Ruskinju ubio je dečko, bogati kanadski naslednik nekretnina i milioner Blake Leibel (35).

Dok on u pritvoru čeka kaznu, mediji ponovo pišu o ovom zločinu. Razlog su jezivi detalji samog ubistva za koje je javnost tek sada saznala.

Dečko je Ianu bukvalno iskasapio, a kao da to nije dovoljno strašno, manekenka je pronađena mrtva u svom krevetu, pored bebe koju je nekoliko mjeseci ranije dobijala upravo sa Leibelom.

Autopsija je u pokazala da je nesretna devojka unkažena. Njeno tijelo bilo je bez krvi, na vilici je imala tragove ugriza, a dijelovi njenog lica su bili isčupani, uključujući i desno uho. Kao uzrok smrti navodi se da je potpuno iskrvarila nakon jakog udarca u glavu.

Njeno tijelo pronađeno je nakon što je njena zabrinuta majka pozvala policiju. Policajci su došli na vrata stana u kojem je živjela sa mužem i djetetom, ali Leibel im nije dozvolio da uđu. Prvo je pokušao da ih spriječi, a potom se zabarikadirao.

Kada je policija uspjela da probije blokadu, u spavaćoj sobi zatekla je prizor kakav ni najiskusniji inspektori ne pamte. Na Leibelu su prilikom hapšenja primijećene modrice.

Ubica je trenutno u pritvoru i čeka suđenje, a njegovi advokati daju sve od sebe da dokažu da on nije psihički sposoban za suđenje. U cijeloj priči postoji još jedna jeziv detalj. Kada je njegova devojka ubijena, Leibel je bio pod kaucijom zbog silovanja.

Policiji je ponudio bizarno objašnjenje za svoj brutalan zločin. Kako je rekao, u to vrijeme pisao je “grafičke romane”.