Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Demonstranti u Podgorici se razbježali, oklopna vozila na ulicama

podgorica-protesti6

Nakon što je crnogorska policija bacila suzavac i šok-bombe na antivladine demonstrante koji su nasilno pokušali ući u zgradu crnogorske Skupštine tokom protesta u organizaciji Demokratskog fronta (DF), demonstranti su se razbježali, a na ulice izlaze oklopna vozila, javlja reporter Anadolu Agency (AA).

Više hiljada demonstranata se razbježalo, a kordoni policije su na svakom koraku u ovom crnogorskom gradu. Naime, policijske snage čiste grad nakon što su demonstranti ranije večeras na njih bacali petarde i baklje i pokušali ući u zgradu Skupštine.

[yuzo_related]

Demonstranti su nosili fantomke, kapuljače i metalne šipke u rukama. Ranije večeras su vođe DF-a tražile od policije da spusti štitove te da puste njihove poslanika u zgradu Skupštine.

Međutim, policija nije dozvolila poslanicima ulazak u Skupštinu, što je izazvalo revolt kod demonstranata koji su pripadnike policije gađali kamenicama, petardama i ostalim predmetima. Ranije večeras je intervenisala i ekipa Hitne pomoći.

U večerašnjem sukobu između crnogorske policije i demonstranata koji su se okupili ispred zgrade crnogorske Skupštine, prema trenutnim informacijama, povrijeđena su dva policajca.

O stepenu povreda još se ne može govoriti, ali povrijeđeni policajci su u Urgentnom centru Podgorice. Za sada nema informacija da li je povrijeđen i neko od demonstranata.

Podsjetimo, Demokratski front je proteste protiv aktuelne vlasti počeo 27. septembra. Nakon 21 dana protesta na Bulevaru svetog Petra Cetinjskog, gdje su danonoćno bili postavljeni šatori i bina, komunalna policija je uz asistenciju MUP-a uklonila mobilijar DF-a, i oslobodila Bulevar. U ovoj akciji došlo je manjeg sukoba, a policija je uhapsila 12 lica, među kojima i dva poslanika. Iste večeri građani su se ponovo okupili u centru grada, kada je došlo do sukoba policije i demonstranata. DF je 18. oktobra organizovao protestnu šetnju, kojoj je prisustvovalo više od 7 hiljada građana. Demonstranti su tokom šetnje gađali policiju raznim predmetima, dva policajca su teže povrijeđena.