Globus

Pedofil iz Novog Pazara

Denis Turković mjesecima silovao dječaka, ide na robiju

18/03/2019

Turković je uhapšen u petak popodne, nakon što se maljoletni dječak povjerio školskom psihologu da je žrtva silovanja

Novopazarac Denis Turković (28), osumnjičen da je od prošlog ljeta nekoliko puta silovao maloljetnog dječaka (14) nagodio se danas sa Višim tužilaštvom i pravosnažno je osuđen na sedam godina zatvora, bez prava uslovnog otpusta.
Portparol Tužilaštva Asmir Mehović kaže da je osumnjičeni priznao izvršenje krivičnog djela silovanje u produženom trajanju, da je nagodbu prihvatio Viši sud i da je ona postala pravosnažna.

– Osuđeni će ostati u pritvoru do upućivanja na izdržavanje kazne – dodaje Mehović.

Turković je uhapšen u petak popodne, nakon što se maljoletni dječak povjerio školskom psihologu da je žrtva silovanja.

O tome je obavještena policija kojoj je dječak ispričao da ga je Turković seksualno zlostavljao i silovao u njegovom stanu, kao i da je sve trajalo nekoliko mjeseci.

Zdravstveni pregled dječaka pokazao da govori istinu

Kako je Blic ranije pisao, Turković je 2014. godine uhapšen i osuđen u Austriji na 3,5 godine zatvora zbog iznude i seksualnog zlostavljanja djece.

Nakon odslužene kazne vratio se u Srbiju gdje je, kako bi sakrio kriminalnu prošlost, promijenio prezime, odbacio je očevo Turković i uzeo majčino Čolaković.

Ubrzo je počeo da radi kao trener u pojedinim fudbalskim klubovima čiji predstavnici su nakon njegovog hapšenja saopštili da je radio kratko i da je otpušten čim su saznali da je osuđivan u Austriji.

Da li ima još žrtava?

Kako se radi o povratniku u izvršenju ovog krivičnog djela, njegovom ponašanju tokom saslušanja, kao i to da je radio u školi fudbala, okružen dječacima, u novopazarskoj policiji sumnjaju da je D. T. silovao ili zlostavljao više mališana. Za to još uvijek nemaju dokaza.

Otpušten prošlog ljeta

U školi fudbala u kojoj je D.T. radio kažu da je on primljen “na osnovu preporuke legende kluba” da je nekoliko mjeseci pomagao trenerima i učio zanat od njih. Otpustili su ga, kako su saopštili, početkom sezone kada su saznali za dešavanja u Austriji.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.