Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Njemačka

Detalji milionske krađe u Stuttgartu za koju je osumnjičena Mirnesa S. iz BiH

mirnesa s

Kako je već ranije objavljeno, policija traži 42-godišnjaknju, a raspisana je i nagrada u iznosu od 37.500 eura

Žena koja je ukrala više od milion eura iz kompanije u Stuttgartu zove se Mirnesa S. i bosanskohercegovačkog je porijekla. Kako prenosi Fenix-magazin, zovu je Miki, a navodno je radila i kao konobarica u Stuttgartu.

Naime, kako prenosi ovaj portal, nakon objave njene slike na svim njemačkim medijima, otkriven je i Instagram profil Mirnese S., a na njemu je objavljivala fotografije koje je prikazuju kako se zabavlja obučena u markiranu odjeću.

Podsjetimo, ova 42-godišnjakinja je osumnjičena da je 14. oktobra oktobra ove godine ukrala više od milion eura iz kompanije za prevoz novca u Stuttgartu u kojoj je bila zaposlena. Od tada joj nema traga.

Kako je saopštila policija, žena je iz prostorija kompanije tog 14. oktobra, oko 15.10 sati ukrala više od milion eura. Imala je pristup novcu kao zaposlena u kompaniji. Krađa je uočena istog dana, a policija je započela istragu. U svom saopštenju nisu pojasnili na koji način je ona iz kompanije iznijela toliki novac.

Kako je već ranije objavljeno, policija traži 42-godišnjaknju, a raspisana je i nagrada u iznosu od 37.500 eura.

Osumnjičena žena je visoka 174 centimetra, plavozelenih očiju i plave kose. Ima nekoliko tetovaža po cijelom tijelu, posebno na rukama. Ponuđena je i nagrada za pomoć koja bi dovela do uhićenja 42-godišnjakinje.

“Nagrada je 37.500 eura i osigurana je privatno. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenoj da se jave kriminalističkoj policiji na telefon +4971189905778, saopštila je policija u Stuttgartu.