Tragedija u Hrvatskoj

Detalji pogibije dvojice mladića: Tijelo jednog od njih policija tražila satima

nesreca hrvatska (2)
Foto: Dubrovački vjesnik

Sumještani kažu kako su stradali dobri mladići, omiljeni u društvu

Teška saobraćajna nesreća koja se sinoć, malo iza jedan sat, dogodila na cesti između Vele Luke i Blata, rezultat je neprilagođene brzine, neslužbeno se saznaje.

Automobil marke Mercedes navodno je zbog velike brzine i skliske ceste sletio s puta te se u punoj brzini zabio u betnoski zid zgrade u kojoj je pekara, javlja Dubrovački vjesnik.

Vozač, 31-godišnji mladić iz Vele Luke, u trenu je smrtno stradao. Poginuo je i 26-godišnji suvozač, također iz Velalučanin. On je izletio kroz prednje staklo automobila. Dok je 22-godišnja djevojka, koja je sjedila straga, zadobila teške tjelesne ozljede te prevezena u KBC Split.

Foto: Dubrovački vjesnik

Kako se neslužbeno saznaje, 26-godišnjeg suvozača koji je od siline udarca izletio kroz prednje staklo, policija je tražila nekoliko sati. Jačina udarca odbacila ga je čak 50 metara od mjesta nesereće, a kako je bio mrak, policija ga je pronašla tek u jutarnjim satima.

Foto: Dubrovački vjesnik

Sumještani kažu kako su stradali dobri mladići, omiljeni u društvu. Ovo je druga saobraćajna nesreća koja je u dva mjeseca Korčulu zavila u crno. Blaćani su se nedavno oprostili od 21-godišnjaka koji je smrtno stradao tokom nesreće s traktorom.