Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Detalji sa saslušavanja monstruma koji je silovao i ubio djevojčicu u Srbiji

rajkovic – srbija

“Anđelina me voljela. Poznavali smo se dobro. Zajedno smo išli u šetnje… Ja sam je ubio”, detalji su jezivog saslušanja Vladice Rajkovića (28) koji je silovao, a onda ubio trogodišnju djevojčicu u srbijanskom selu Vratarnica kod Zaječara.

Njegovo saslušanje na policiji nije dugo trajalo. Iako je na početku odbijao saradnju, ubrzo je otkrio detalje stravičnog zločina.

Prema priznanju datom policiji, mostrum se najprije igrao s Anđelinom i ostalom djecom na rođendanskoj proslavi. Zatim je uzeo djevojčicu za ruku i poveo je prema šumi. Djevojčica se nije protivila, ispričao je, već ga je samo kratko pitala:

– Gdje me to vodiš? – upitala je devojčica, na šta joj je Rajković odgovorio:

– Na jedno mjesto, polako, vidjet ćeš.

Policija pretpostavlja da mu je djevojčica vjerovala jer joj je bio komšija i jer je do tada prema njoj bio dobar. Čim je zašao u mrak, bacio ju je na pod, svukao joj odjeću i silovao je. Iživljavanje monstruma trajalo je 45 minuta. Djevojčica je bila nemoćna, Rajkovića je uspjela samo jednom ogrebati po vratu.

U jednom trenutku, Rajković se čak i ocu javio na telefon. Prema njegovom priznanju, dijete je sve cijelo vrijeme vrištalo, ali je niko nije čuo, javlja Telegraf.

– Ne znam zbog čega sam je poslije ubio. Uplašio sam se da će ispričati nekome šta se dogodilo. Udarao sam je šakama i kamenom. Ostavio sam je, ustao i otišao – ispičao je monstrum tokom saslušanja.

Majka djevojčice: Zaklala bih ga!

Majka brutalno ubijene devojčice, je neutješna i u šoku.

– Zaklala bih ga da mi je sad pred očima! Da mogu, oči bih mu iskopala! To je jedan psihopat, monstrum! – kazala je Danijela Stefanović za Alo!.

Kaže da ništa nije ukazivalo na to da bi Vladica ubio njenu kćerku, niti da je ikad pokazivao znakove nastranosti.

– Volio je moju kćerku i igrao se s njom. Čula sam da je na proslavi bio pripit, da se igrao s drugom djecom u dvorištu. Rajkovići su nam prve komšije i moja Anđa se igrala s Vladičinom sestričnom koja ima godinu dana. Ne bih ovo ni u snu očekivala – govori majka.

– Kada sam vidjela da Anđeline nema na rođendanu, šokirala sam se. Išla sam okolo i dozivala je, ali nje nigdje nije bilo. Otrčala sam kod brata Dalibora i kazala mu da mi nema djeteta. Onda se cijelo selo organiziralo i počelo da traga za mojom Anđom. Odmah sam pozvala policiju – govori Danijela dodajući da je srela ubicu dok je s majkom tražila kćerku.

– Srela sam monstruma i pitala ga gdje mi je dijete. A on nam je samo rekao: “Ne znam, šta vam ne bih rekao gdje je, volim je i poštujem” – prisjeća se neutešna majka.

Promijenio odjeću pa se vratio na proslavu

Anđelinin ujak Dalibor primijetio je da je Vladica u drugoj odjeći i odmah mu je njegova priča postala sumnjiva.

– U jednom trenutku vidio sam Vladicu kako se vraća na rođendan, sjeda i ulijeva pivo u čašu. Primijetio sam da na sebi ima drugu odjeću. Prišao sam mu i pitao ga gdje mi je nećakinja, na šta mi je on odgovorio:

– Ne znam, ostavio sam je kod autobusnog stajališta na ulazu u selo. Odmah sam znao da nešto nije u redu i da je naudio Anđelini. U bijesu sam ga uhvatio za revere i podigao sa stola. Pitao sam ga šta je uradio jadnoj djevojčici – prisjeća se Dalibor.

Mještani ga htjeli linčovati

Policija je iste večeri pronašla tijelo djevojčice, a koliko je bilo unakaženo, govori i činjenica da ju je majka uspjela prepoznati tek po odjeći koju je nosila.

Vladica se, kad je postalo jasno da je ubica, dao u bijeg, no nije daleko stigao.

Prilikom hapšenja, gnjevni mještani nasrnuli su na njega. Od linča ga je spasila policija koja ga je ugurala u službeni automobil, javlja Blic.

Ispituje se nestanak žene

Vladicu Rajkovića inspektori su ispitali i u vezi nestanka mještanke Dragane Stanković (47), s kojom je bio u sudskom sporu.

Rajković je negirao da je imao bilo kakve veze s njenim nestankom i prošao je poligraf.

Međutim, policija i dalje ispituje taj slučaj i provjereva Rajkovićevo kretanje.