Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija u Hrvatskoj tri dana traga za državljaninom BiH

potraga – hrvatska

Potraga za muškarcem S. K. (33), koji je u subotu pobjegao iz policijskog vozila na semaforima na ulazu u Požegu u Hrvatskoj, ušla je u treći dan.

Kako je potvrdila glasnogovornica PU požeško-slavonske bjegunca traži veći broj policijskih službenika, a potraga se osim po danu smanjenim intezitetom zbog mraka odvija i noću. Glasnogovornica Radić ističe da se provjeravaju sve informacije te dojave građana koje redovno dobivaju. Pretpostavlja se da se S. K., inače državljanin Bosne i Hercegovine, skriva u brdovitim šumskim predjelima sela Laze Ćosine i Laze Vasine iznad Požege.

Neslužbeno se saznaje da su policijski službenici imali dojavu od lovaca da su ga vidjeli upravo u šumi na tom području no ta se informacija pokazala kao netačna. Stanovnici ovih sela uvjereni su da im bjegunac šeta susjedstvom no usprkos tome tvrde da se ne boje.

– Koliko smo čuli on nije opasan. Pročitali smo da ga se traži zbog krađe. Pojavit će se negdje prije ili kasnije jer neće imati šta jesti i piti. Nije se lako tako dugo skrivati u ovim šumama. U našim selima je većinom staračko stanovništvo, ali nije nas strah. Uhvatit će ga policija – rekli su nam mještani koji su nas zamolili za anonimnost.

Inače, S. K. traži Slovenija zbog teške krađe, a uhitili su ga na temelju međudržavnog traženja na graničnom prijelazu u Slavonskom Šamcu.

Podsjetimo, dok su ga automobilom iz Slavonskog Broda u subotu prevozili u ekstradicijski pritvor u Požegi S. K. je iskoristio nepažnju policajaca te je na semaforima u Dubrovačkoj ulici iskočio iz službenog vozila i kroz dvorište obiteljske kuće pobjegao u šumu. Policajci su odmah krenuli za njim, ali ga nisu uspjeli uloviti te su ubrzo organizirali potragu koja i dalje traje.