Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Detalji stravičnog zločina: Pijan zaklao suprugu i bebu u kolijevci

sabo

Arpad Sabo (29) zaklao je u novosadskom naselju Veternik svoju suprugu Slavicu Sabo (24) i njihovu četvoromesečnu kćerkicu Nikolinu, koja je bila u kolijevci, piše Blic.

Stravičan zločin desio se u nedjelju uvečer u Kninskoj ulici, a unakažena tijela u ponedjeljak ujutro pronašao je I. Š., stanodavac kuće u kojoj su živjeli. Arpad je uhapšen isti dan na deponiji u blizini Bačke Palanke i priveden je u policiju

Stanodavac I. Š. nije želio da priča šta je zatekao u pomoćnim prostorijama njegove kuće, gdje su Arpad, Slavica i Nikolina živjeli četiri mjeseca.

Komšije iz Kninske ulice kažu da su Arpada često viđali pijanog, dok je Slavica bila tiha i povučena. Kobne noći niko nije čuo buku, tek su ujutro primjetili da se nešto dešava kada je došla policija. Arpad je radio u auto-servisu i nije imao kriminalni dosije.

U Liparu, rodnom mjestu Arpada, šokirani su monstruoznim zločinom.

– Ne možemo da razumijemo da neko ubije svoju bebu u krevecu!? Užasno! Zaslužuje najgoru kaznu. I 40 godina zatvora je malo za ono što je uradio – kategorični su mještani Lipara.

U Liparu Arpad nije pravio probleme, dešavalo se da popije, ali ni tada, kažu mještani, nije bio nasilan.

– On i brat Mikloš su se prije pet-šest godina preselili u Kać. Mikloš se tamo zaposlio kao automehaničar – kažu u Liparu.

Braća su povremeno dolazila u Lipar, ali Arpad nije dovodio ni ženu ni kćerkicu.

– Čak do smrti njegovog brata Mikloša nismo znali ni da se oženio. Ali ni na sahranu brata, koliko se sjećamo, suprugu nije doveo. Roditelji su im se razveli, majka ne živi u Liparu, a otac je često ovdje, radi na građevini – kažu u Liparu.

Mikloš Sabo (34), brat Arpada, svirepog ubice, poginuo je pre nepuna dva meseca. Stariji brat Sabo je u Kaću izgubio kontrolu nad motociklom, pa je sleteo sa kolovoza, pao i zadobio smrtonosne povrede.