Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi Zagreb

Detalji tuče policajaca: Dvojica starijih kolega isprebijala pripravnika

policija u zagrebu

Nakon što je dvojac tužitelj ispitao, pustio ih je da se u daljnjem tijeku postupka brane sa slobode, ali uz nekoliko mjera opreza

Višestruke kontuzije glave, potres mozga, hematomi, fraktura zuba… epilog je tuluma u organizaciji policajaca iz stanice u Novom Zagrebu, koji je u ponedjeljak naveče pošao po zlu. Zbog još nepoznatih razloga trojica policajaca su se na rođendanskoj proslavi prvo posvađala nakon čega su poletjele šake i noge, a bilo je i kolegijalnih “ključeva na lakat” i slično.

Mladi policijski pripravnik na kraju je zadobio toliko ozbiljne povrede da su kriminalisti uhitili dvojicu svojih novozagrebačkih kolega, inače temeljnih policajaca, te ih predali pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za nanošenje teških tjelesnih povreda. Policija o tuči i o završetku kriminalističkoga istraživanja nad dvojicom svojih kolega je juče obavijestila javnost. Međutim, događaj ne bi uopšte bio zabilježen da pretučeni pripravnik sutradan samoinicijativno nije otišao u sjedište kriminalističke policije i sve ispričao.

Kako se saznaje, riječ je bila o rođendanu jednoga od policajaca iz VI. policijske stanice koji su organizovano proslavili u Lovačkom domu u Kupinečkom Kraljevcu. Tulum je u revijalnom tonu, uz dobru hranu i piće, tekao sve do jutarnjih sati utorka, kad je izbila svađa između policijskoga pripravnika M. M. i dvojice njegovih starijih kolega.

Navodno je pripravnik te večeri, malo zagrijan alkoholom, nešto dobacivao svom starijem kolegi I. P., koji mu nije ostao dužan, a u obračunu mu se pridružio i kolega I. B. Najprije su se M. M. i I. P. počeli naguravati, no kolege su ih rastavili. Međutim, u jednom trenutku je I. B. gurnuo M. M. s leđa pa je pao na pod, gdje mu je glavu rukama pritiskao o pod. No, zatim je stao, a M. M. se uputio prema izlazu.

Međutim, kako je zaključila policijska istraga, I. B. i I. P. su krenuli na parkiralište za pripravnikom te ga napali tamo. Najprije su ga izudarali šakama po glavi, a zatim, kad je pao na pod, i iscipelarili nogom u glavu, od čega je M. M. izgubio svijest. Priuštili su mu teške povrede, poput potresa mozga, kontuzije oka, puknuća zuba, razderotine i hematoma po glavi.

O slučaju je izviješteno i Opštinsko državno tužilaštvo u Novom Zagrebu. Nakon što je dvojac tužitelj ispitao, pustio ih je da se u daljnjem tijeku postupka brane sa slobode, ali uz nekoliko mjera opreza. Dvojac je ujedno privremeno udaljen s dužnosti, a sasvim je izvjesno da će posla imati i MUP-ov disciplinski sud.