Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Detalji zločina: Unuk zaklao baku jer mu nije htjela dati novac

12 BGD_660x388
Foto: Informer

Srđan Milivojević (23) iz Rume uhapšen je jučer zbog sumnje da je zaklao svoju babu Miru Šarac (63) u njenom stanu u Rumi. Policija ga je pronašla u obližnjoj kladionici ubrzo poslije zločina.

Kako se saznaje iz izvora bliskog istrazi, Srđan je jučer oko podne došao kod bake najvjerovatnije da joj traži novac.

– Prema prvim nalazima istrage, izgleda da su se posvađali jer mu žena nije dala pare. Srđan je potegao nož, a Mira je pokušala da pobjegne. Sustigao ju je u kupatilu i izmasakrirao je. Ubo ju je više puta nožem u vrat i druge dijelove tijela. Potom je zaključao vrata od kupatila i potpuno hladnokrvno sjedio u dnevnoj sobi čekajući da se deda Boško vrati sa posla – kaže izvor Informera.

U međuvremenu, Srđanova majka Biljana je bezuspješno pokušavala da dozove svoju majku telefonom. Kada je nije našla, pozvala je Srđana.

– Hladnokrvno joj je rekao da ne zna gdje je baka, da je vjerovatno otišla u prodavnicu. Biljana je potom zvala svog oca Boška i rekla mu da je zabrinuta za majku – priča isti sagovornik.

Srđan je sve do četiri po podne sjedio sa lešom u stanu dok nije stigao deda Boško. Tada je pobjegao iz stana.

– Kada je Boško stigao kući pretražio je sve prostorije, ali nije našao Miru. Htio je da pogleda i u kupatilu, ali nije mogao da otvori vrata jer su bila zaključana. Lupao je, niko mu nije odgovarao. Onda je pogledao kroz svjetlarnik i vidio Mirino krvavo tijelo na podu pored kade. Odmah je pozvao Hitnu pomoć i policiju – objašnjava sagovornik Informera.

Policija iz Sremske Mitrovice je sa tužiocem obavila uviđaj. Tijelo pokojne Mire Šarac poslato je na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, a inspektori su se dali u potragu za Srđanom. Ubrzo su ga našli kako mirno sjedi u obližnjoj kladionici.

Komšije Mire Šarac, penzionerke Fabrike obuće “Fruška gora” u Rumi, koja je sa mužem Boškom živjela u jednosobnom stanu u prizemlju zgrade u naselju Igralište, u potpunom su šoku.

– Stan je pun krvi, vidjela sam u prolazu. Strašno! U tom stanu bila sam hiljadu puta. Pokojna Mira mi je bila vrlo dobra prijateljica i svima nama draga komšinica. Jadna žena, još ne možemo da dođemo sebi. Njen unuk Srđan, koji stanuje sa roditeljima i sestrom u blizini, često je dolazio ovdje, pretpostavljamo po pare za drogu. Bio je narkoman. Njegovi roditelji su bili uporni da ga izliječe, vodili ga u Beograd na terapije, ali izgleda da od toga ništa nije bilo – ispričala je komšinica koja je željela da ostane anonimna.