Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NSBiH pokušao UEFA-i podvaliti sudiju koji ne zna engleski jezik

petrovic

Blamažama u režiji Nogometnog saveza BiH ne nazire se kraj. Sudije i suđenje su godinama “rak-rana” bh. fudbala, makar nas iz NSBiH svako malo ubjeđuju da ne vjerujemo svojim očima, nego njihovim saopćenjima.

Za razliku od BiH gdje svi šute i mirno posmatraju kako bh. fudbal propada iz godine u godine, gdje sudije nakon ubacivanja lopte iz auta signaliziraju ofsajd, u UEFA-i postoje pravila koja se moraju poštovati.

BiH je upravo izgubila jedno mjesto na listi sudija koje će ove godine dijeliti pravdu na utakmicama pod okriljem UEFA-e. UEFA je s liste skinula Dragana Petrovića iz Banje Luke, sudiji koji praktično nije ni stigao debitovati na međunarodnoj sceni u ulozi glavnog sudije.

Naime, nakon što su iz nerazjašnjenih razloga Ognjen Valjić (Banja Luka) i Edin Jakupović (Bihać) odlučili da se naprasno oproste od suđenje, a umjesto njih su na FIFA listu stigli Petrović i Admir Šehović (Sarajevo). No, Petrović je brzo i odletio s iste. Iz prostog razloga jer nije znao engleski jezik.

I dok je u NSBiH moguće doći i pokazati certifikat, pa da vam svi “povjeruju” da govorite engleski, u UEFA-i vrijede druga pravila. S onim ko tvrdi da govori engleski, razgovara se na engleskom.

Sudijski komitet UEFA-e svake godine sačini liste sudaca koji će u kalendarskoj godini (od 1. januara do 31. decembra) dijeliti pravdu na mečevima pod okriljem UEFA-e. Naknande promjene nisu moguće.

Švabo je bio upozoren na Begićevu prljavu igru, ali nije vjerovao