Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dijete donijelo domaći u školu, kada su otvorili svesku pozvali policiju

crtez miami
FOTO: Twitter

Policija Floride uhapsila je u petak Roberta Paula Alexandera Edwardsa (33) nakon što je otkriven uznemiravajući crtež u svesci za domaće zadatke jednog učenika Osnovne škole.

Na crtežu je bila prikazana masovna pucnjava u školi koja je u plamenu, dok na ljude koji bježe puca čovjek sa pištoljem. Dvoje ljudi nacrtano je kako leži na zemlji u, kako se smatra, lokvama krvi. Na papiru su ispisane reči “pju, pju, pju” i “AAA, peče”.

Kada su vidjeli uznemiravajuću sliku nastavnici su kontaktirali policiju, koja je brzo došla do Edwardsa, tvorca jezivog crteža. On je uhapšen i optužen zbog pisanih prijetnji da će počiniti ubistvo ili povrijediti ljude, prenosi Miami herald.

Ipak, za sada nije jasno kako je Edwards povezan sa učenikom koji je crtež donio u školu.

“Naša zemlja je previše puta bila pogođena užasnim tragedijama u školama. Zato ovakve slučajeve shvatamo krajnje ozbiljno”, rekao je šerif Mick Harrison u zvaničnom saopštenju policije.

Harrison je naveo i da je Edwards ispitan u policijskoj stanici. Istražitelji ipak ne vjeruju da je Edwards imao namjeru da izvrši izmišljeni scenario sa crteža međutim, s obzirom na visok stepen masovnih pucnjava u školama i crkvama u Americi, policija nije ništa željela da prepusti slučaju.