Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Dijsselbloem poručio Grcima: Referendum znači kraj pregovora

27/06/2015

Najava grčkog premijera o budućem održavanju referenduma o zahtjevima kreditora “tužna je odluka za Grčku” i “zatvara vrata nastavku pregovora”, izjavio je u subotu predsjednik Eurogrupe Jeroen Dijsselbloem.

“Negativno sam iznenađen viješću”, kazao je Dijsselbloem po dolasku na sjednicu ministara finansija eurozone posvećenu finansijskom preživljavanju Grčke.

“Saslušat ćemo grčkog ministra i razgovarati o posljedicama. Ovo je tužna odluka za Grčku jer zatvara vrata nastavku pregovora. Razgovarat ćemo o posljedicama”, dodao je on i izrazio osjećaj gnjeva nekoliko ministara finansija u eurozoni.

“Ovo je tužan dan, posebno za grčki narod”, kazao je finski ministar Alexander Stubb.

Atina je “zatvorila vrata nastavku pregovora” o planu kako da zemlja izbjegne neplaćanje duga do 30. juna a uz finansijsku pomoć svojih kreditora.

“Mi već imamo program finansijske pomoći, a on ističe narednog utorka. Neophodno je da Eurogrupa donese odluku ali je to teško kad je došlo do jednostranog prekida pregovora”, ocijenio je španski ministar Luis De Guindos koji predsjedava Eurogrupom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.