protivnici mjera

Dio demonstranata u Zagrebu stigao pred HRT, hoće da uđu u zgradu

New Project (11)

Demonstrante je pred HRT-a dočekala interventna policija, koja im je zapriječila ulaz u zgradu

U hrvatskoj prijestonici danas je održan masovni protest protiv covid-potvrda i epidemioloških mjera.

Na protestu u Zagrebu se okupilo oko 15.000 ljudi koji su tražili ukidanje obaveznih covid-potvrda, koje su u Hrvatskoj na snazi u resorim zdravstva i socijale, te u javnim i državnim institucijama.

Prosvjednici su se okupili na dvije lokacije, na Trgu Francuske Republike, te na Trgu žrtava fašizma. S tih mjesta su krenuli prema Trgu Bana Jelačića, koji je bio centralno mjesto protesta, gdje su održani govori.

Večeras je dio demonstranata nakon završetka protesta protiv covid-potvrda na glavnom zagrebačkom trgu otišao do zgrade HRT-a na Prisavlju.

Demonstrante je pred HRT-a dočekala interventna policija, koja im je zapriječila ulaz u zgradu.

Oni su policajcima vikali “stanite uz nas”, a dio ih je tražio od policajaca da ih puste na razgovor s predstavnicima HRT-a. Uzvikivali su uvrede na račun novinara, navodi HRT.

“Tražimo odgovornog HRT-a da napravimo smjenu glavnog direktora”
“HRT laže hrvatski narod, širi strah, neprijateljsku propagandu! Tražim odgovornog HRT-a i da napravimo smjenu glavnog direktora”, kazao je jedan muškarac ispred HRT-a.

“Dovedite urednika i snimajte nas uživo. Ovo ne može biti tvornica cenzure. Zašto vas plaćamo!”, rekli su demonstranti.

Na snimci se vidi kako viču “Izdaja, izdaja”.

Predvodi ih aktivist i teoretičar zavjera Marko Francisković, koji je danas govorio na protestu protiv covid-potvrda u centru Zagreba.